28. September 2023

8 DECEMBER 2020: BITCOIN EN CRYPTO-MARKT ROUNDUP

Na afgelopen dinsdag kort boven het record te hebben gepiept, heeft Bitcoin de week doorgebracht met het vinden van een stevige voet aan de grond rond de $19K.

De veerkracht van de markt wordt ondersteund door de groeiende acceptatie van cryptografie onder de grootste bedrijven ter wereld. S&P Dow Jones Indices, de firma achter de beroemde marktbenchmarks, heeft aangekondigd dat het de digitale activa zal indexeren voor meer dan 550 van de hoogste verhandelde munten in 2021, en Visa heeft gezegd dat het zijn netwerk van 60 miljoen handelaren zal verbinden met de dollar stablecoin $USDC.

Ondertussen, bloeien de netwerkfundamenten. Blockchain analytics vaste Glassnode heeft nota genomen van recordbrekende gebruikersactiviteit op de Bitcoin-blokketen, met het aantal actieve entiteiten (gebruikers) boven op 432.451 vorige dinsdag, die de piek van december 2017 van 410.972 overtreft.

DE HOOGTEPUNTEN VAN DEZE WEEK

  • Bloomberg analisten voorspellen $50K Bitcoin
  • Bitcoin-harnassen als regelaars richten zich op

BLOOMBERG-ANALISTEN VOORSPELLEN $50K BITCOIN

Institutionele beleggers die kiezen voor Bitcoin Trader boven goud kunnen volgens Bloomberg de prijs in 2021 verdubbelen.

Analisten van het bedrijf verwachten dat Bitcoin $50.000 zal gaan kosten terwijl de stroom van institutionele fondsen naar crypto doorgaat, gedreven door onconventioneel monetair beleid dat ontworpen is om de door de coronavirussen veroorzaakte vertraging tegen te gaan.

De voorspelling volgt op een golf van vergelijkbare voorspellingen van andere institutionele analisten. Mike McGlone van Bloomberg zei in oktober dat de eerstgeborene crypto $100K in 2025 kon raken, en Citibank deed een nog stoutmoediger voorspelling in november, waarbij hij een hoogte van maximaal $318K in 2021 projecteerde.

BITCOIN SHRUGS ALS REGELGEVERS NEMEN DOEL…

E ven als beleidsmakers proberen hun stempel te drukken op de snel groeiende crypto-industrie, houdt Bitcoin stand.

Op woensdag kondigde Congreslid Rashida Tlaib de STABLE-wet aan die de emittenten van stablecoin effectief zou houden aan enkele van dezelfde normen als banken, wat volgens velen de innovatie in de kiem zou smoren.

Elders, verzoekt het Congreslid Maxine Waters Biden om progressieve begeleiding te herroepen die banken zou laten bewaring van cryptocurrency nemen. Maar toen het nieuws werd vrijgegeven, schrok Bitcoin niet eens terug, wat suggereert dat elke verkoopdruk met gelijke kracht door de kopers werd aangepakt.

DE WEEK AHEAD

Na de hoogste maandelijkse afsluiting ooit in november heeft BTC de eerste week van december nog hoger afgesloten, waardoor een nieuw record is gebroken en het pad is geëffend voor een nieuwe opleving.

Nu Bitcoin drie keer de weerstand heeft getest met $9,5K, zal de muur van verkooporders waarschijnlijk geleidelijk aan zijn weggevreten, waardoor het meer mogelijk is dat Bitcoin snel zou kunnen doorbreken en de Wall St. indices zou kunnen volgen om nieuwe hoogtepunten te bereiken.

In de komende week zouden verschillende potentiële macro-economische triggers kunnen helpen om de markt boven dit kritieke punt uit te tillen, waaronder de voortdurende economische stimuleringsbesprekingen in zowel de VS als Europa, de laatste stadia van de langlopende Brexit-gesprekken en het groeiende optimisme rond de uitrol van het coronavirusvaccin.