28. September 2023

Bank of Korea Head säger att kryptovalutor inte har något inneboende värde

BOK: s verkställande direktör hävdade att Bitcoin och andra kryptovalutor inte har något inneboende värde medan de förutspår att de höga prisfluktuationerna kommer att förbli.

Chefen för Bank of Korea, Lee Ju-yeol, sa att Bitcoin och andra stora kryptovalutor saknar inneboende värde. Han tror dock att alla tillgångar kommer att fortsätta att uppleva betydande prisfluktuationer.

Prissvängningar på grund av institutionella investerare för BTC?

Chefen för Bank of Korea sa att kryptovalutor, inklusive Bitcoin, inte har något inneboende värde. I en nyhetsrapport sprängde Lee Ju-yeol den mycket volatila naturen hos den digitala tillgångsindustrin.

„Det finns inget inneboende värde i kryptotillgångar“, säger BOK Gov. Lee Ju-yeol vid ett parlamentariskt sammanträde den 23 februari.

Nyhetsrapporten citerade lagstiftare som frågade BOK: s chef om den senaste tidens stigning i priset på BTC är tillfälligt eller inte.

„Det är mycket svårt att förutsäga priset, men priset kommer att vara extremt volatil,“ tillade Ju-yeol.

Bankchefen har också sagt att det senaste rallyet i Bitcoins pris följt av andra betydande digitala tillgångar kan ledas av flera faktorer. Bland dem Elon Musks Tesla – investerar 1,5 miljarder dollar. Han betonade att den senaste prisuppgången kan vara en fortsättning på att institutionella investerare använder Bitcoin som en säkring.

Ju-yeol betonade också att BOK inte borde köpa obligationer som emitterats av landets regering direkt. Annars skulle detta ge upphov till oro över finanspolitisk stabilitet och undergräva centralbankens förtroende.

Bitcoin volatilitet ger lite svårare tider för investerare?

Den primära kryptovalutans volatilitet har orsakat en del problem för både privatpersoner och institutionella investerare. Denna speciella karaktär hos de digitala tillgångarna har varit en snubbelpunkt för många, vilket har orsakat vissa tveksamheter i huruvida de ska avsätta medel i den eller inte.

BTC: s pris lyckades initiera ytterligare en anmärkningsvärd höjning under de senaste månaderna, vilket markerade en konsekvent all-time high. För bara några dagar sedan höjde den sig över 58 000 $ och släpade andra altcoins som Ethereum bakom sig ett tag.

Men nästan omedelbart efter uppgraderingen led BTC av en betydande korrigering och löste sig ostadigt runt $ 50 000 per skrivandet. Som ett resultat förlorade börsvärdet för kryptovaluta mer än 300 miljarder dollar på två dagar.

Intressant nog sa JPMorgan-strateger nyligen att Bitcoins illikviditet kan ge fler problem. Analytiker från den amerikanska multinationella bankinstitutionen hävdade att BTC är i likviditetsbrist och varnade investerare för att den primära kryptotillgången skulle kunna drabbas av ytterligare ett prisfall.