29. November 2023

MicroStrategy VD: I Personly Hodl 17 732 Bitcoin (BTC)

Sammanfattning:

MicroStrategys VD, Michael Saylor, har förklarat att han personligen äger 17 732 Bitcoin
Hans uppenbarelse kommer efter frågor om hur mycket Bitcoin han äger
Mr Saylor förklarade att han köpte Bitcoins till ett genomsnittligt inträdespris på 9 882 dollar
Han förklarade sitt innehav till MicroStrategy innan det köpte sin stash på 38 250 BTC
Företaget förbereder sig enligt uppgift att köpa mer Bitcoin

VD för MicroStrategy, Michael Saylor, har avslöjat mängden Bitcoin (BTC) som han äger via Twitter.

Enligt Saylor äger han 17 732 bitcoins som han köpte till ett genomsnittligt pris på 9 882 dollar. Hans uppenbarelse kommer efter vad han förklarar var upprepade frågor om hur mycket BTC han äger. Mr Saylor uppgav att han hade förklarat sitt innehav av Bitcoin innan MicroStrategy bestämde sig för att köpa sitt lager på 38 250 BTC.

Nedan följer Saylors tweet som förklarar sin Bitcoin-investering som nu är värd 230,5 miljoner dollar med BTC: s värde till 13 000 dollar. Detta betyder att Mr Saylor har 55,3 miljoner dollar i vinst sedan hans köp till 9 882 dollar per Bitcoin.

MicroStrategy planerar att köpa mer Bitcoin

Mr Saylor avslöjande om mängden Bitcoin han äger gjordes ungefär samma tid som nyheter bröt ut att MicroStrategy överväger att lägga till fler BTC till sina innehav. Tidigare idag uppgav MicroStrategys VD, Phong Li, att företaget planerade att lägga till mer BTC till sina innehav eftersom företaget har genererat mer pengar än de behöver.

Du kan förvänta dig att vi kommer att köpa ytterligare bitcoin eftersom vi genererar kontanter utöver vad vi behöver för att driva verksamheten dagligen.

Li förklarade också att företagets profil hade höjts sedan det förklarade sina Bitcoin-inköp.

Vi har sett en anmärkningsvärd och oväntad fördel med vår investering i bitcoin för att höja företagets profil på den bredare marknaden. Detta gynnar vårt rykte totalt sett och höjer vår tankegång bland potentiella kunder.

Inte tillräckligt med Bitcoin för att gå runt

Sammanfattningsvis har VD för MicroStrategy avslöjat att han personligen äger 17 732 Bitcoin. Hans förklaring gjordes samma dag som nyheten kom att MicroStrategy arbetade för att öka sitt utbud av Bitcoin över 38 250 BTC som det redan äger.

Om Bitcoin-inköpen från Mr. Saylor och MicroStrategy tas som bara ett exempel på vad andra VD: s och företag gör, kan man löst dra slutsatsen att det kanske inte finns tillräckligt med BTC för att gå runt för alla inom en snar framtid. Därför är det enda sättet för priset på Bitcoin med teorin om utbud och efterfrågan.