28. September 2023

Ransomware-angrep: 1 million dollar utbetalt i BTC spores til Binance

Sikkerhetsoperatører har sporet en betaling på én million dollar for ransomware-angrep til en lommebok basert på Binance-utveksling.

Eksperter har utelukket rollen som Bitcoin som en av de mest brukte metodene for betaling for ransomware-angrep

I lys av dette har en fersk rapport fra ukjente kilder hevdet at Bitcoin ble brukt til å betale for et Ryuk ransomware-angrep som begynte i 2018.

Interpol har videre hevdet at hackere nå bruker Bitcoin Circuit som en go-to-metode for betaling for angrep på grunn av personvernet som er forbundet med bruken av den digitale eiendelen. Etter statistikk rapporterte sikkerhetseksperter at rundt 61 millioner dollar hadde blitt utbetalt til hackere via Bitcoin siden starten av de digitale eiendelene.

Forskere sier at Binance har vært hjemmet til Ryuk-hackerne

I sin primære forstand er ransomware-angrep krypteringsangrep som blir utført av hackere etter å ha fått bakdør-asses i et system. Hackerne ber på sin side om betaling for å hjelpe ofrene å dekryptere og få tilgang til filene sine.

Med vanskeligheter som følge av coronavirus-pandemien, har ransomware- angrep vært på vei oppover siden begynnelsen av året. Den fulle rapporten som er gitt av visse forskere, peker på Binance som den viktigste plattformen disse kriminelle bruker for å gjøre sine onde gjerninger.

Binance lover å øke sikkerheten for å fiske ut lommebøker involvert i ransomware-angrep
Etter rapporter har hackere som bruker dette Ryuk ransomware- angrepet kunnet sende midlene sine til Binance og har utbetalt det samme beløpet. Siden begynnelsen av aktivitetene til Ryuk i 2018 har de sendt til sammen 2.795 Bitcoin til lommebøkene sine på Binance.

Etter at Binance fikk forskyvende rapporter fra rapporter, har de hevdet at de gjør alt for å fiske ut disse kriminelle . Binance bemerket videre at det jobber utrettelig for å øke sikkerheten og KYC på plattformen.